Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Segedínsky guľáš

5
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kyslá kapusta
500 g
prerastené bravčové mäso
1 ks
biela cibuľa
1 téglik
sladká pochúťková smotana
trochu
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená sladká paprika
podľa chuti
kryštálový cukor
trochu
hladká múka
podľa chuti
rasca

postup

Na oleji osmažíme trochu rasce. Keď začne voňať, tak pridáme nakrájanú cibuľku. Pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso. Restujeme, pokiaľ sa mäsko nezatiahne. Pridáme čierne mleté korenie a červenú papriku. Zalejeme vodou tak aby bolo ponorené mäso, a osolíme. Takto varíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké. Pridáme kyslú kapustu a varíme do mäkka. Keď už je všetko mäkké, tak guláš zahustíme zátrepkou z hladkej múky a pridáme smotanu. Krátko povaríme, a ak by bola kapusta moc kyslá, môžete na zjemnenie pridať trochu cukru. Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ludmila209
27.1.2014 21:27 | |
+3 -6
to je vyborne jedlo aj u nas sa hned zje ,ja dam k mäsku aj myličky pretlak paradajkovy a zahustim polohrubou mukou nie je taka tažka na žaludok a už zahustuje s pol. mukou mamka a chvali si to
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?