Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové stehno na cesnaku s gyros korením

7
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
bravčové stehno
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
2 PL
hladká múka
2 PL
maslo Flora GOLD
trochu
oleja, alebo bravčovej masti
trochu
soľ
trochu
mletého čierneho korenia
trochu
korenie gyros
trochu
mletá rasca
100 ml
voda

postup

1.
Bravčové stehno osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, gyros korením a mletou rascou. Uložíme na pekáč ktorý sme vymastili a vysypali na kocky nakrájanou cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou, prikryjeme druhým pekáčom a za občasného podlievania pečieme 1 hodinu pri teplote 200 °C. Po hodine odokryjeme a mäso za občasného podlievania dopečieme do chrumkava.
2.
Keď je hotové mäso odložíme a vývar z podlievania zlejeme do hrnca, privedieme k varu a zahustíme zátrepkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním 100 ml studenej vody a 2 PL hladkej múky. Dobre premiešame a na záver na zjemnenie pridáme 2 PL masla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
strasidlo31
28.2.2015 18:37 | |
+15 -1
mlada zacinajuca gazdinka a co ked som stara zacinajuca? tiez by som to mohla zvladnut?
diabambulka
2.3.2015 18:30 | |
+0 -5
Jasneeeee (y) držím palceky
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...