Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové stehno na cesnaku s gyros korením

7
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
bravčové stehno
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
2 PL
hladká múka
2 PL
maslo Flora GOLD
trochu
oleja, alebo bravčovej masti
trochu
soľ
trochu
mletého čierneho korenia
trochu
korenie gyros
trochu
mletá rasca
100 ml
voda

postup

1.
Bravčové stehno osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, gyros korením a mletou rascou. Uložíme na pekáč ktorý sme vymastili a vysypali na kocky nakrájanou cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou, prikryjeme druhým pekáčom a za občasného podlievania pečieme 1 hodinu pri teplote 200 °C. Po hodine odokryjeme a mäso za občasného podlievania dopečieme do chrumkava.
2.
Keď je hotové mäso odložíme a vývar z podlievania zlejeme do hrnca, privedieme k varu a zahustíme zátrepkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním 100 ml studenej vody a 2 PL hladkej múky. Dobre premiešame a na záver na zjemnenie pridáme 2 PL masla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
strasidlo31
28.2.2015 18:37 | |
+24 -3
mlada zacinajuca gazdinka a co ked som stara zacinajuca? tiez by som to mohla zvladnut?
diabambulka
2.3.2015 18:30 | |
+0 -10
Jasneeeee (y) držím palceky
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.