Pridať recept

Smotanové nátierkové maslo s čerstvou pažítkou, bylinkami alebo cesnakom

Smotanové nátierkové maslo s čerstvou pažítkou, bylinkami alebo cesnakom
Zdroj: diabambulka

ingrediencie

1 ks
pochúťková smotana 16
2 ks
biely jogurt
podľa chuti
soľ
podľa chuti
pažítka, čerstvé bylinky, alebo cesnak

postup

1.
Všetko zmiešame, v miske, Jogurty, smotanu, soľ podľa chuti. Do sitka vložíme plátenko a podložíme nejakú nádobu, kde bude odtekať srvátka. Prelejeme jogurty so smotanou a necháme 24 hodín odpočívať v chladničke.Po 24 hodinách syr vyklopíme na tanier.
 
2.
Nátierku môžeme použiť aj na prípravu plnky koláča. Ak budeme používať do plnky na koláč - soľ nedávame. Ak chceme mať pomazánku s nejakou obľúbenou príchuťou, hneď k tomu zamiešajte nasekanú čerstvú vňať z jarnej cibuľky, alebo bylinky, čerstvú na jemno nasekanú pažítku, alebo chren, či prelisovaný cesnak,,.. Možností je veľa... Na fotke je pažítková variácia a cesnaková variácia.
Smotanové nátierkové maslo s čerstvou pažítkou, bylinkami alebo cesnakom
Smotanové nátierkové maslo s čerstvou pažítkou, bylinkami alebo cesnakom
Zdroj: diabambulka
3.
Srvátku môžeme použiť ako základ polievky, alebo na pri príprave chleba, alebo vypiť. Preložíme do nádoby s vrchnákom a odložíme do chladničky.
4.
Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Ako rýchlo zmäkčiť maslo pred pečením
3 tipy, ako rýchlo zmeniť stuhnuté maslo na zmäknuté.
Maslo alebo olej: Ktorý tuk je lepší na praženicu či volské oko?
Praženica na masle alebo na oleji? Na čom je lepšie pripravovať vajíčka a prečo
Praženie vajec – alebo jednoducho praženica, hemendex či volské oko – je jednou z najobľúbenejších metód...
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Klasické maslo pozná každý z nás, ale ghee (ghi, ghí) už menej ľudí. Ak vás však zaujíma zdravá výživa,...
Maslo
Viete ako skladovať maslo mimo chladničky? Takto budete mať poruke vždy krásne roztierateľné maslo
Koľko krát ste už pred pečením či prípravou raňajkovej nátierky zabudli vytiahnuť maslo z chladničky?
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...