Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jelení steak na šípkach

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šípky
1 PL
citrónová šťava
2 PL
hladká múka
soľ
čierne korenie
800 g
jelenie stehno
200 g
šampiňóny
1 g
cibuľa
3 PL
olej
cukor
10 g
škrobová múčka

postup

Do vody namočíme šípky asi na 2 hodiny, potom scedíme, odstránime stopky, rozpolíme a vyberieme z nich semienka. Pripravíme 350ml vody s citrónovou šťavou a šípky v nej varíme asi 10 minút. Potom ich prelisujeme, zahustíme škrobovou múčkou a dochutíme troškou cukru. Mäso odblaníme, umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Mäso opečieme na oleji asi 5 minút, pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, šampiňóny a ešte 5 minút opekáme. Takto pripravené steaky podávame s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.