Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jelení steak na šípkach

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
šípky
1 PL
citrónová šťava
2 PL
hladká múka
soľ
čierne korenie
800 g
jelenie stehno
200 g
šampiňóny
1 g
cibuľa
3 PL
olej
cukor
10 g
škrobová múčka

postup

Do vody namočíme šípky asi na 2 hodiny, potom scedíme, odstránime stopky, rozpolíme a vyberieme z nich semienka. Pripravíme 350ml vody s citrónovou šťavou a šípky v nej varíme asi 10 minút. Potom ich prelisujeme, zahustíme škrobovou múčkou a dochutíme troškou cukru. Mäso odblaníme, umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Mäso opečieme na oleji asi 5 minút, pridáme k nemu nakrájanú cibuľu, šampiňóny a ešte 5 minút opekáme. Takto pripravené steaky podávame s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.