Pridať recept

Ryžový šalát

ingrediencie

500 g
ryža
4 PL
ocot
2 PL
voda
4 PL
olivový olej
soľ
3 ks
paradajka
sójová omáčka
pažitka

postup

Paradajky umyjeme, sparíme v horúcej vode, olúpeme a nakrájame na kúsky. Do misy dáme pripravenú uvarenú ryžu, k nej pridáme nakrájané paradajky, osolíme a pokvapkáme nálevom, ktorý získame zmiešaním vody, oleja, octu a sójovej omáčky. Hotový šalát v mise necháme vychladiť na hodinku a podávame posypanou na drobno nasekanou pažítkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...