Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letné zdravé cestoviny

ingrediencie

300 g
celozrnné cestoviny
300 g
fazuľka zelená
400 g
paradajka
kaleráb
250 g
jarná cibuľka
3 strúčiky
cesnak
300 g
paprika
200 ml
zeleninový vývar
1 PL
maslo
150 g
smotana
150 g
syr
1 zväzok
tymian
3 ks
šalvia
2 PL
pažitka
korenie biele mleté

postup

Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymiánom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20minút (do zmäknutia fazuľky). Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zjednotenia a zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou. Dáme na taniere, pridáme zeleninu, posypeme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.