Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letné zdravé cestoviny

ingrediencie

300 g
celozrnné cestoviny
300 g
fazuľka zelená
400 g
paradajka
kaleráb
250 g
jarná cibuľka
3 strúčiky
cesnak
300 g
paprika
200 ml
zeleninový vývar
1 PL
maslo
150 g
smotana
150 g
syr
1 zväzok
tymian
3 ks
šalvia
2 PL
pažitka
korenie biele mleté

postup

Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymiánom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20minút (do zmäknutia fazuľky). Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zjednotenia a zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou. Dáme na taniere, pridáme zeleninu, posypeme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?