Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letné zdravé cestoviny

ingrediencie

300 g
celozrnné cestoviny
300 g
fazuľka zelená
400 g
paradajka
kaleráb
250 g
jarná cibuľka
3 strúčiky
cesnak
300 g
paprika
200 ml
zeleninový vývar
1 PL
maslo
150 g
smotana
150 g
syr
1 zväzok
tymian
3 ks
šalvia
2 PL
pažitka
korenie biele mleté

postup

Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymiánom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20minút (do zmäknutia fazuľky). Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zjednotenia a zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou. Dáme na taniere, pridáme zeleninu, posypeme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...