Pridať recept

Vlákninové tyčinky

ingrediencie

repkový olej
1 cl
kypriaci prášok do pečiva
115 g
ľanové semienka
8 ks
datle
75 g
hrozienka
2 PL
javorový sirup
150 ml
hnedý ryžový sirup
175 g
ovsené vločky
30 g
burizóny
4 PL
pšeničné klíčky
4 PL
slnečnicové semienko
120 ml
jablková šťava

postup

Pripravíme si plech, menší hrniec, misku a mixér. Plech potrieme repkovým olejom a poriadne vymastíme. Pripravíme si datle a hrozienka, ktoré spolu rozmixujeme. Z rozmixovaných datlí a hrozienok urobíme guľky, ktoré dáme do pripravenej misky. Do menšieho hrnca nalejeme jablčnú šťavu, javorový sirup a hnedý ryžový sirup. Hrniec položíme na šporák a veľmi opatrne zohrievame. V mixéri si urobíme zmes, ktorá sa skladá z ovsených vločiek, prášku do pečiva a burizonov. Zmes necháme chvíľu pôsobiť a celú presypeme do misky, v ktorej máme pripravené guľky. Do misky pridáme slnečnicové semiačka, pšeničné klíčky a pomleté ľanové semiačka. Všetko premiešame a pridáme zmes z menšieho hrnca. Opäť poriadne premiešame. Takto pripravené cesto dáme na pripravený plech. Vložíme do rúry a necháme 18 minút piecť. Ak chceme vedieť, že máme cesto upečené, strčíme špajdlu do cesta a keď ju vytiahneme, musí byť suchá. Cesto, ktoré máme upečené, vyberieme z rúry a necháme čiastočne vychladnúť. Cesto rozkrojíme na rovnaké tyčinky a môžeme servírovať.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať