Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviečkovica na smotane

4
porcie
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzia sviečkovica
50 g
údená slanina
mleté čierne korenie
soľ
40 g
tuk
1 ks
cibuľa
150 g
koreňová zelenina
mäsový vývar
1 ks
bobkový list
2 ks
nové korenie
40 g
hladká múka
2,5 dl
kyslá smotana
cukor
citrónová šťava

postup

Sviečkovicu prešpikujeme prúžkami údenej slaninky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, opražíme na rozohriatom tuku zo všetkých strán, a potom odložíme do tepla. Cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno speníme na tuku, potom k nej pridáme nakrájanú zeleninu, opražíme a napokon podlejeme vývarom. pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie. Udusíme do mäkka. Pokiaľ je už mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme múkou, a potom ju povaríme ešte 20 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme šťavou z citróna. Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.