Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviečkovica na smotane

4
porcie
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzia sviečkovica
50 g
údená slanina
mleté čierne korenie
soľ
40 g
tuk
1 ks
cibuľa
150 g
koreňová zelenina
mäsový vývar
1 ks
bobkový list
2 ks
nové korenie
40 g
hladká múka
2,5 dl
kyslá smotana
cukor
citrónová šťava

postup

Sviečkovicu prešpikujeme prúžkami údenej slaninky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, opražíme na rozohriatom tuku zo všetkých strán, a potom odložíme do tepla. Cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno speníme na tuku, potom k nej pridáme nakrájanú zeleninu, opražíme a napokon podlejeme vývarom. pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie. Udusíme do mäkka. Pokiaľ je už mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme múkou, a potom ju povaríme ešte 20 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme šťavou z citróna. Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.