Pridať recept

Kysnutý cibuľový koláč

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 KL
soľ
20 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
250 ml
mlieko
1 ks
vajce
2 PL
olej

Plnka

200 g
slanina na rezančeky
5 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
1 dl
mlieko
strúhaný syr

postup

1.
Do misy preosejeme múku,zmiešame so soľou,urobíme jamku,do nej rozdrobíme droždie (ja som použila sušené) a posypeme ho cukrom, zalejeme troškou vlažného mlieka ,a necháme vykysnúť.
Kysnutý cibuľový koláč
Kysnutý cibuľový koláč
Zdroj: hviezdickaZ
 
2.
Potom pridáme vajce rozšľahané vo zvyšnom mlieku,olej a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť.
3.
Kým nám cesto kysne,pripravíme si plnku. Slaninu nakrájame na rezančeky. Ja som zúžitkovala aj zbytky z chladničky - špekačky a salámu. Opečieme všetko na panvici bez pridania oleja.
4.
Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú podľa chuti osolíme a posypeme mletým čiernym korením a podusíme.
5.
Vykysnuté cesto preložíme na plech vymastený olejom / plech je cca 30x40 cm/. Rovnomerne naň rozotrieme pripravenú plnku. Posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a zalejeme mliekom s rozšľahaným vajíčkom.
6.
Upečieme pri 200 st./ 25 min. Výborne chutí aj na studeno. Dobrú chuť :o)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sejka2
30.9.2013 11:06 | |
+1 -3
práve papám 8:| je super (y) mňňňňam :P (y) (y) (y)
Anonymný nick
19.8.2012 13:09 | |
+2 -11
LEN DODAM ZE SOM ZABUDLA UVIESZ AJ DROZDIE :)
Anonymný nick
19.8.2012 13:08 | |
+9 -6
ROBIEVAM PODOBNY KOLAC ALE BEZ VAJICKA BEZ MLIEKA BEZ SYRU.CESTO HLADKA MUKA 400,GR.SOL TROCU CUKRU,1,5,CL OLEJA A TEPLA VODA,VYMIESAM A NECHAM KYSNUT,VYVALKAM ALEBO NA VYMASTENOM PLECU HO RUKAMY VYTDLABIM NA CELY PLECH.POTOM SI CESTO MIERNE POSOLIM POMAZEM AJ KECUPOM TAK AKO NA PIZZU,PRIDAM CO ZOSTANE V CHLADNICKE SALAMA KLOBASA ALEBO NIC,LEN HOLU CIBULU POKRAJANE NA KOLIESKA DOCHUTIM KORENIM OREGANOM A CELY KOLAC POTRIEM ROZSLAHANYM VAJICKOM,KOLAC JE DOBRY VSETKYM CHUTI A JE LACNY A DOBRY AJ NA DRUHY DEN,
Podobné články
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.