Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové karé so šípkovou omáčkou

6
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové karé
40 g
masť
1 ks
cibuľa
soľ
2 ks
nové korenie
4 ks
čierne korenie
1 ks
bobkový list
mäsový vývar
šípková omáčka
30 g
masť
40 g
hladká múka
100 g
šípky
1 PL
cukor
citrónová šťava

postup

1.
Pripravené karé bez kosti v celku prudko opečieme na horúcej masti z každej strany a osolíme. Potom pridáme cibuľu, ktorú sme nakrájali na kolieska, bobkový list, 2 zrnká nového korenia a 4 zrnká čierneho korenia. Mäso podlejeme vývarom a dáme upiecť. Niekoľko minút pred dopečením mäso odkryjeme a necháme dopiecť. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame so šípkovou omáčkou.
2.
Múku opražíme na masti, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Do vývaru pridáme rozvarené a prepasírované šípky, cukor, soľ a dochutíme aj citrónovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...