Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové karé so šípkovou omáčkou

6
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové karé
40 g
masť
1 ks
cibuľa
soľ
2 ks
nové korenie
4 ks
čierne korenie
1 ks
bobkový list
mäsový vývar
šípková omáčka
30 g
masť
40 g
hladká múka
100 g
šípky
1 PL
cukor
citrónová šťava

postup

1.
Pripravené karé bez kosti v celku prudko opečieme na horúcej masti z každej strany a osolíme. Potom pridáme cibuľu, ktorú sme nakrájali na kolieska, bobkový list, 2 zrnká nového korenia a 4 zrnká čierneho korenia. Mäso podlejeme vývarom a dáme upiecť. Niekoľko minút pred dopečením mäso odkryjeme a necháme dopiecť. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame so šípkovou omáčkou.
2.
Múku opražíme na masti, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Do vývaru pridáme rozvarené a prepasírované šípky, cukor, soľ a dochutíme aj citrónovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...