Morčacie prsia so šampiňónovou omáčkou
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
morčacie prsia
500
g
šampiňóny čerstvé
250
ml
kyslá smotana
125
g
maslo
soľ
citrón
petržlenová vňať
brusnice
postup
Šampiňóny nakrájame a podusíme na troche masla domäkka, pridáme trochu soli a odstavíme. Mäso umyjeme, odblaníme, osolíme a z oboch strán do červena. K šampiňónom, ktoré sme podusili pridáme smotanu a riadne premiešame. Pripravené mäso rozdelíme do tanierov a zalejeme omáčkou. Každú pripravenú porciu ozdobíme plátkom citróna, naň dáme trochu sekanej petržlenovej vňate alebo trochu brusníc. Pokrm môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.