Pridať recept

Kuracie prsia so špargľou

2
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
kuracie prsia
bylinková soľ
olej
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
200 g
špargľa
cukor
ocot
maslo
mlieko
kyslá smotana
žĺtok
citrónová šťava
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme ho a ponoríme do nálevu, ktorý spravíme z oleja, soli, mletého čierneho korenia a z grilovacieho korenia. Mäso v náleve necháme odstáť asi hodinu. Potom mäso vyberieme a opečieme z oboch strán na oleji domäkka. Mäso po opečené vyberieme a odložíme ho na teplé miesto. Medzi tým dáme variť špargľu do vriacej vody, do ktorej sme pridali šťavu z citróna, soľ, cukor a maslo. Asi po 10 minútach varenia ju vyberieme z vody, a tiež ju odložíme na teplé miesto.
 
2.
Maslo rozohrejeme v panvici, pridáme k nemu múku, opražíme a spravíme z nej svetlú zápražku. Podlejeme ju vývarom zo špargle a ešte niekoľko minú povaríme. Omáčku dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Napokon vmiešame kyslú smotanu, ktorú sme vymiešali so žĺtkom. Potom do nej na dochutenie pridáme nasekanú petržlenovú vňať a jemne premiešame. Kuracie prsia, ktoré sme opiekli podávame s nakrájanou špargľou a prelejeme pripravenou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sidiina
16.4.2015 22:55 | |
+8 -8
Vyskusala som a bola to úžasná mnamka :) (y)
Podobné články
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...