Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jogurtovo-jahodové kocky

1
porcia
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

160 g
cukor
1 balíček
vajce
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
4 ks
vajce

Na náplň

350 g
čersvé jahody
850 g
jahodový jogurt
2 balíčky
želatínový stužovač
200 ml
voda

Na polevu

1 balíček
tortové želé
2 PL
cukor
250 ml
voda

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto nalejeme na namastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do pred hriatej rúry. Elektrická rúra: 190 °C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: stupeň 3–4 Doba pečenia: asi 15 minút Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.
3.
Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
4.
Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?