Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemlovka s marhuľami, jablkami a tvarohom

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
rožok
1 ks
marhuľový kompót
2 ks
jablko
3 ks
vajce
500 ml
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
cukor
maslo
1 ks
škoricový cukor
100 g
hrudkovitý tvaroh

postup

Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla. V miske zmiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi máčame rožky a ukladáme na plátky masla tak, aby zakryli celý spodok misy. Na ne poukladáme marhuľový kompót, nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricový cukrom a tvaroh. Opäť poukladáme vrstvu rožkov, namočených v mlieku a zvyšným mliekom zalejeme rožky v mise. Z troch bielkov si ušlaháme sneh. Žemľovku dáme prikrytú alobalom piecť na 180°C cca na 45 minút, Potom ju odkryjeme a potrieme vyšlahaným snehom. Dáme zapiecť a papáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...