Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemlovka s marhuľami, jablkami a tvarohom

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
rožok
1 ks
marhuľový kompót
2 ks
jablko
3 ks
vajce
500 ml
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
cukor
maslo
1 ks
škoricový cukor
100 g
hrudkovitý tvaroh

postup

Rožky nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla. V miske zmiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi máčame rožky a ukladáme na plátky masla tak, aby zakryli celý spodok misy. Na ne poukladáme marhuľový kompót, nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricový cukrom a tvaroh. Opäť poukladáme vrstvu rožkov, namočených v mlieku a zvyšným mliekom zalejeme rožky v mise. Z troch bielkov si ušlaháme sneh. Žemľovku dáme prikrytú alobalom piecť na 180°C cca na 45 minút, Potom ju odkryjeme a potrieme vyšlahaným snehom. Dáme zapiecť a papáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...