Pridať recept

Šampiňónová polievka

6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

40 g
masť
300 g
šampiňóny
100 g
koreňová zelenina
cibuľa
40 g
hladká múka
1 liter
vývar z kostí
2,5 dl
smotana
muškátový orech mletý
soľ

postup

Šampiňóny, ktoré sme nakrájali na plátky opražíme na masti, pridáme k nim očistenú a nakrájanú cibuľu. Trochu opražíme, poprášime múkou, opäť opražíme a znova opražíme. Potom zalejeme vývarom z kostí a varíme až do mäkka. Na záver polievku zjemníme smotanou, ochutíme ju strúhaným muškátovým orieškom, osolíme a pridáme sekanú zelenú petržlenovú vňať.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!