Šampiňónová polievka
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
g
masť
300
g
šampiňóny
100
g
koreňová zelenina
cibuľa
40
g
hladká múka
1
liter
vývar z kostí
2,5
dl
smotana
muškátový orech mletý
soľ
postup
Šampiňóny, ktoré sme nakrájali na plátky opražíme na masti, pridáme k nim očistenú a nakrájanú cibuľu. Trochu opražíme, poprášime múkou, opäť opražíme a znova opražíme. Potom zalejeme vývarom z kostí a varíme až do mäkka. Na záver polievku zjemníme smotanou, ochutíme ju strúhaným muškátovým orieškom, osolíme a pridáme sekanú zelenú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.