Pridať recept

Hubové fašírky

ingrediencie

500 g
huby
150 g
tuk
50 g
maslo
80 g
strúhanka
3 žĺtky
kyslá smotana
mlieko
1 ks
rožok
20 g
cibuľa
rasca
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
soľ
obloženie

postup

Huby pokrájame a udusíme, osolíme ich a pridáme rascu. Rožok necháme nasiaknuť mliekom, a potom ho rozmliaždime a pridáme do húb. Ďalej pridáme cibuľu, ktorú sme opražili a žĺtky. Zmes okoreníme, spolu riadne zmiešame a ešte niekoľko minút dusíme. Na zriedenie hmoty použijeme kyslú smotanu a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi vytvarujeme guľky ( fašírky ) a obalíme ich v strúhanke. Opražíme na rozpálenom tuku. Nakoniec fašírky ozdobíme ( napr. prstienkami cibule ...). Podávať môžeme so zemiakovou kašou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...