Pridať recept

Chvostík z homára s kakaovými haluškami a omáčkou

Chvostík z homára s kakaovými haluškami a omáčkou
Zdroj: amag2

ingrediencie

50 g
polenta
10 g
kakao
olivový olej
homár
5 g
maslo
petržlenová vňať
korenie
soľ
paradajka
čili paprička
biele víno
vývar

postup

Niekoľko kvapiek oleja pridáme do vriacej a osolenej vody, postupne pridávame polentu, až kým nezhustne kaša. Teplotu znížime a za občasného miešania varíme asi 40 minút. Polentu, ktorú sme uvarili necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme kakao a maslo. Riadne premiešame. Umyjeme homára, odstránime z neho hlavu, ktorú však nevyhadzujeme. Z chvostíka opatrne vyberieme mäso tak, aby sa nepoškodilo. Olej necháme rozpáliť a pridáme doň cesnak, ktorý sme nasekali, čili a petržlenovú vňať. Orestujeme len krátko a potom pridáme chvostík z homára. Obsah hlavy vytlačíme do panvice a len krátko povaríme. Do pripravenej omáčky pridáme biele víno, trochu vývaru a nakoniec pridáme aj niekoľko kúskov paradajky, ktorú sme nakrájali na malé kocky. Varíme až dokiaľ nezmäknú.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať