Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Broskyňová polievka

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
broskyňa
voda
1 balíček
vanilkový cukor
citrónová kôra
20 g
maizena
citrónová šťava
soľ

postup

Broskyne umyjeme a vykôstkujeme. Potom ich podlejeme vriacou vodou podľa potreby a necháme dusiť až kým nezmäknú. Uvarené prelisujeme, zalejeme vriacou vodou, pridáme vanilkový cukor, soľ, nastrúhanú kôru z citróna a všetko spolu varíme. Maizenu rozmiešame v troške vody a vylejeme ju do polievky a necháme zovrieť. Pripravenú polievku ochutíme šťavou z citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
helasimkova
26.8.2013 23:10 | |
+0 -0
a kde ide 1 balíček vajce?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...