Pridať recept

Šalát z chobotnice

ingrediencie

1 kg
chobotnica
citrón
olivy
olej
petržlenová vňať
soľ

postup

Do osolenej vody vložíme chobotnice a varíme ich s korkovým štupľom, rýchlejšie sa uvaria. Chobotnicu necháme variť asi 1 hodinu. Vo chvíli keď chobotnice zmäknú ešte horúce ich nakrájame na menšie kúsky a ešte teplé ich zalejeme pripravenou marinádou. Marinádu pripravíme z olív, oleja, 4 strúčikov cesnaku, 1/2 šťavy z citróna a petržlenovej vňate. Podávame s bagetou najlepšie ešte teplé.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Silvestrovské chlebíčky
Najlepšie veľkonočné majonézové šaláty na chlebíčky, bagety aj studené misy. Robím ich už vyše 30 rokov a vždy majú obrovský úspech!
Veľkonočný výber báječných majonézových šalátov, ktoré sa hodia na chlebíčky, kanapky i slávnostné...
Jarné šaláty, ktoré sú sýte a ľahké zároveň
Jarné šaláty, ktoré sú sýte a ľahké zároveň
5 fantastických šalátov, ktoré vás spoľahlivo zasýtia a sú naozaj zdravé a krásne farebné.
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Chcete získať späť energiu po sviatočnom prejedaní? Jedzte túto zeleninu!
Aromatická, korenistá zelenina dodáva šalátom nádherný rozmer, je zdravá a mnohí tvrdia, že má dokonca...