Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Malinový chlebík

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
maslo
200 g
polohrubá múka
160 g
maliny
2 ks
vajce
130 g
práškový cukor
2 balíčky
vajce
2 KL
prášok do pečiva
3 PL
kyslá smotana
biela čokoláda

postup

1.
Najskôr vymiešame práškový cukor s 80g masla. So zvyšným cukrom vyšľaháme vajcia, potom pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva, kyslú smotanu, ktorú sme vymiešali s vanilkovým cukrom a cukor, ktorý sme vymiešali s maslom.
2.
Očistené a umyté maliny pridáme do cesta a premiešame. Pripravene cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Formu s cestom vložíme do rozohriatej rúry a upečieme. Upečený chlebík necháme vychladnúť a nakoniec ho polejeme polevou z rozpustenej bielej čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dony1806
15.1.2013 18:31 | |
+1 -0
Prosim ta, nerozumiem presne, to mam zo 125gramoveho masla pouzit len 80g. A co presne znamena "So zvyšným cukrom vyšľaháme.."?? Aky zvysny cukor? Ked s maslom pouzijes praskovy a s kyslou smotanou vanilkovy? Trosku je to nejasno napisane. Dakujem za odpoved.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...