Pridať recept

Cibuľový kiš

ingrediencie

250 g
hladká múka
200 ml
mlieko
20 g
droždie
50 g
maslo
1 KL
kryštálový cukor
soľ
tuk
múka

Na plnku

200 g
anglická slanina
4 ks
cibuľa
4 ks
vajce
350 ml
kyslá smotana
muškátový orech mletý
mleté čierne korenie
soľ
olej

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešajte droždie, lyžicu múky, štipku soli a cukor. Nechajte vzísť kvások.
 
2.
Do misy preosejte zvyšnú múku, prilejete kvások a premiešajte. do zmesi zapracujte rozpustené maslo. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu teplého mlieka. Hladké cesto nechajte vykysnúť pri izbovej teplote.
3.
Slaninu nakrájajte na kocky a zľahka opečte na troške oleja. Pridajte ošúpanú, na mesiačiky pokrájanú cibuľu a spolu krátko poduste. Vajcia rozmiešajte s kyslou smotanou, osoľte, dochuťte korením a muškatovým orieškom.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte a vysteľte ním vymazanú a múkou vysypanú formu. Na cesto rozotrite vaječnú zmes. Vrh posypte slaninovo - cibuľovou plnkou. Kiš pečte približne 25 minút v rúre vyhriatej na 180 C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.