Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Česká bramboračka s hubami

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrste
sušené huby
50 g
maslo
50 g
hladká múka
4 ks
zemiaky
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
zeler
1 ks
cibuľa
1 kocka
zeleninový bujón
čierne korenie
majorán
soľ
petržlenová vňať
2 strúčiky
cesnak

postup

1.
Huby varíme v kastróli s 0,5l vody. Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, prisypeme doňho múku a za stáleho miešania ju na miernom plameni opražíme dozlata. Zápražku zalejeme 0,5l studenej vody a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, kocku bujónu, celú očistenú mrkvu. Druhú mrkvu a petržlen nakrájame na kocky a odložíme nabok.
2.
Do polievky vlejeme huby aj s vodou, v ktorej sa varili. Po približne 10 minútach varu pridáme zvyšnú zeleninu. Prelisovaný cesnak zmiešame s troškou soli. Pridáme ho, keď sú už zemiaky a zelenina mäkké. Pridáme aj 1pl majoránu a podľa chuti okoreníme. Napokon z polievky vyberieme zeler, cibuľu a celú mrkvu. Rozbijeme do nej vajíčko, ktoré ihneď vmiešame,aby sa rozpustilo najemno. Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.