Pridať recept

Jablkovo škoricový veniec

4
porcie
155
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
1 ks
droždie
75 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 PL
med
1 štipka
soľ
120 ml
mlieko
škoricový cukor
2 ks
jablko
1 ks
citrón

postup

1.
Z mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások. Maslo (25 g) vymiešame so žĺtkom, soľou, pridáme múku a kvások a vyhnetieme vláčne cesto. Cesto necháme kysnúť 1,5 hodiny. Zbytok masla vymiešame zo škoricovým cukrom. Keď cesto vykysne, vyvaľkáme ho na tenko a potrieme zmesou masla a škoricového cukru (troška plnky si odložíme).
 
2.
Jablká nastrúhame na jemno a posypeme po plnke. Zrolujeme do rolády, ktorú prekrojíme pozdĺžne tak, aby sme dostali 2 rovnaké valčeky. Tie prepletieme a spojíme do venca. Vrch potrieme zvyšnou plnkou. Pečieme na 200°C asi 25 minút, potom teplotu znížime asi na 180°C a dopekáme cca 10 minút. Po do pečení potrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.11.2013 18:19 | |
+3 -1
po dopečení netreba potrieť medom a citr.šťavou?
lucietta13
15.11.2013 16:14 | |
+2 -3
Áno, mám tam síce napísaný cukor, ale je to šťava s medom :-)
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Vianočné dobroty z kysnutého cesta
Vianočné dobroty z kysnutého cesta: Osvedčené recepty na sviatočné pečivo
Zavoňajú, potešia a zasýtia. Kysnuté pochúťky na sviatočný stôl.
Najlepšie recepty na letné maškrty z kysnutého cesta
Najlepšie recepty na letné maškrty z kysnutého cesta a zopár tipov, ako cesto vylepšiť
Takéto fantastické koláče nám pripravovali naše staré mamy, keď sme boli ešte deti a užívali si prázdniny...
Viac ako len sladenie Vianoc: Čo dokáže zázračné korenie - škorica?
Viac ako len sladenie Vianoc: Čo dokáže zázračné korenie - škorica?
Toto korenie má toľko pozitívnych vlastností. Tak si prineste sušienky a prečítajte si, prečo sa ho oplatí konzumovať.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...