Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom
5
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
domáce rezance - aspoň za veľkú misu -
1
ks
kvasenej kapusty - dávam podľa množstva rezancov,väčšinou v obchode je dostať pol kilové,alebo kilové balenie,každý si dá množstvo kapusty podľa chuti
10
ks
menších zemiakov
1
kg
bravčových rebierok, alebo krkovičky na pečenie
2
ČL
olej
1
ks
biela cibuľa
postup
1.
Domáce hrubé rezance si vyvaríme v osolenej vode. Dáme bokom. Medzitým si dáme piecť mäsko. Najlepšie je br.rebierko, alebo krkovička, podla toho kto má ktoré radšej. Očistené na menšie kocky nakrájané zemiaky si taktiež uvaríme v osolenej vode do mäkka.
2.
Na troche oleja si opražíme do sklovita cibuľku,pridáme na menšie kúsky nakrájanú kyslú kvasenú kapustu a podusíme tiež aby dobre zmäkla. Na veľký plech alebo hlbší pekáč navrstvíme rezance, zemiaky a kapustu. Dobre premiešame a dáme na pár minút zapiecť do rúry, aby sa dopieklo dochrumkava. Podávame s pečeným mäskom. Kto nemá rád kapustové rezance, môže dať na pol plechu zapiecť tvarohové rezance, my väčšinou takto zapekáme rezance dvoch chutí. Dobrú chuť prajem.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
252mariska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.