Čokoládový koláč s červenou repou
ingrediencie
postup
Tortovú formu vymažeme maslom a jemne ju vysypeme kakaom.
V slanej vode uvaríme domäkka umytú repu. Vodu zlejeme, repu opláchneme studenou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky. Potom ju rozmixujeme na pyré.
Rúru necháme vopred vyhriať na 180 stupňov.
Vo veľkej mise nad hrncom s vriacou vodou rozpustíme čokoládu, zľahka premiešame s espressom, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Do roztopenej čokolády pridáme žĺtky a pyré z repy.
Do inej misy preosiejeme múku, cukor, kakao a prášok do pečiva.
Bielky z vajíčok s troškou soli vyšľaháme dotuha a hotový sneh pridáme do čokoládovej zmesi.
Nakoniec vmiešame suché ingrediencie. Cesto nalejeme do pripravenej formy a znížime teplotu v rúre na 160 stupňov. Pečieme ju v strednej časti rúry asi 40 minút. Hotový koláč môžeme poliať čokoládovou polevou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.