Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vyprážaný karfiol so zemiakmi

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
2 ks
surové vajce
1 téglik
tatárska omáčka
8 ks
zemiaky
hrnčekov
hladká múka na obaľovanie
hrnčekov
stúhanka na obaľovanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
pohárov
olej
trochu
maslo

postup

1.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode. Zlejeme, dosolíme, pridáme maslo a premiešame.
2.
Karfiol umyjeme a buď celý, alebo rozdelený na ružičky dáme variť do osolenej vody, možme pridať aj vegetu. Necháme variť len chvíľu, aby nám príliš nezmäkol.
3.
Potom si nachystáme tri taniere, do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajcia, do tretieho stúhanku. Obaľujeme postupne v múke, vajci a napokon v strúhanke. Vyprážame na oleji. Podávame s tatárskou omáčkou. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...