Pridať recept

Falošné lístkové cesto

ingrediencie

600 g
hladká múka špeciál
2 ks
palmarín
8 PL
kyslé mlieko
2 PL
bravčová masť
trochu
soľ

postup

1.
Z uvedených surovin vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme a poskladáme z prava do ľava a z hora na dol. Takto opakujeme 4x a potom cesto zabalíme do fólie a necháme stáť aspoň 12 hod. Nič sa nestane keď postojí aj dlhšie.
 
2.
Potom cesto rozvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme hrubou soľou a rascou a pokrájame na tyčinky. Upečieme dozlatista.
Falošné lístkové cesto
Falošné lístkové cesto
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Silvestrovské pohostenie
Uložiť, nestratiť! Silvestrovské pohostenie aké nikde inde nenájdete: Originálne slané chuťovky, košíčky, jednohubky, vajíčka a iné recepty, s ktorými zabodujete!
Fantastické chuťovky na silvestrovskú párty. Jednoduché a pritom tak chutné inšpirácie. Máme pre vás recepty...
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!