Domáca marlenka
5
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
kryštálový cukor
4
ks
vajce
3
PL
med
1
PL
sóda bikarbóna
400
g
hladká múka
250
g
rastlinný tuk na pečenie
Plnka
1
konzerva
salko 460g varené 2 hodiny vo vode
250
g
maslo
250
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový puding
70
g
mleté a posekané orechy
50
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Rastlinný tuk roztopíme v nádobe nad slabou parou, pridáme cukor a premiešame. Pridáme med, sódu, vajcia a šľaháme šľahačom (ručným) do spenenia asi 5 až 7 minút. Pridáme múku a do hladka dobre premiešame.
2.
Cesto vylejeme na tri plechy (30x40 cm) pokryté papierom na pečenie. Snažíme sa ho čo najrýchlejšie natrieť na plechy, kedže cesto rýchlo tuhne. Pečieme asi 170° asi 7-10 minút dohneda.
3.
Po vychladnutí stiahneme papier z plechov a z upečeného cesta odrežeme kraje. Tie pomrvíme, zmiešame s orechmi a odložíme. Uvaríme hustý puding z mlieka, vanilkového pudingu a po vychladnutí zmiešame so salkom a maslom.
4.
Krémom potrieme 2 medové pláty viac a na tretí dáme menej. Pláty uložíme na seba a vrchný plát posypeme pomrv. okrajmi zmiešanými s orechmi. Ozdobíme roztopenou čokoládou. Pár hodín necháme odležať v chlade.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.