Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné perníčky

40
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
30 g
Hera
2 ks
vajce
1/2 KL
sóda bikarbóna
1 KL
perníkové korenie
3 PL
med
1 ks
vajce
1 KL
kakao

postup

1.
Vajcia a cukor vymiešať, pridať roztopený teplý tuk (nie horúci), med a perníkové korenie. V miske si preosejeme múku so sódou bicarbónu. Vymiešané vajcia s ostatnými prísadami vylejeme do polovice preosiatej múky, miešame varechou a stále pridávame zvyšnú múku. Na to potrebujeme už ruku, aby sme cesto dobre vymiesili na vláčne a nelepivé ale nie veľmi tvrdé, Cesto dáme do mikroténového sáčku a odložíme do chladu na min. 24 hodín.
2.
Perníkové cesto rozvaľkáme na 3-5 mm, vykrajujeme rôzne tvary a pečieme na 175 st.C. nie veľmi dlho, aby sa nevysušili. Po upečení perníčky ešte horúce potierame vajíčkom ktoré sme si pripravili.
3.
Zdobíme bielkovou polevou: vymiešať 150 gr. práškového cukru (2x preosiaty) s jedným bielkom. Miešať vareškou najmenej 20 min. Zdobíme mikrotenovým sáčkom alebo kornútkom podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.