Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Citrónovo-sezamový chlieb zo špaldovej múky

ingrediencie

610 g
špaldová múka jemne mletá
400 ml
vlažná voda
2 KL
olivový olej
1 KL
soľ
3 KL
citrónová šťava
110 g
sezam
5 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, citrónová šťava, soľ, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a po prvom pípnutí pridáme sezam.
3.
Vykysnuté cesto preložíme do obdĺžnikovej formy, uhladíme a necháme vykysnúť ďalších 30 min. Po 20-tich minútach zapneme rúru na 200 stupňov.
4.
Po vykysnutí vložíme chlieb do rúry a pečieme najskôr 10 min. pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 20-25 min.
5.
Upečený chlieb necháme 30 min. vo forme, potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...