Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Citrónovo-sezamový chlieb zo špaldovej múky

ingrediencie

610 g
špaldová múka jemne mletá
400 ml
vlažná voda
2 KL
olivový olej
1 KL
soľ
3 KL
citrónová šťava
110 g
sezam
5 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne na chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, citrónová šťava, soľ, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a po prvom pípnutí pridáme sezam.
3.
Vykysnuté cesto preložíme do obdĺžnikovej formy, uhladíme a necháme vykysnúť ďalších 30 min. Po 20-tich minútach zapneme rúru na 200 stupňov.
4.
Po vykysnutí vložíme chlieb do rúry a pečieme najskôr 10 min. pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme 20-25 min.
5.
Upečený chlieb necháme 30 min. vo forme, potom ho vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...