FOTORECEPT: Špenátovo-šampiňónové zapekané cestoviny
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
balíčky
cestoviny
2
balíčky
mrazený špenát
250
g
šampiňóny
1
téglik
kyslá smotana
mlieko
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
slanina
soľ
mleté čierne korenie
tvrdý syr
postup
1.
Dáme variť cestoviny podľa návodu.
2.
Pripravíme si omáčky. Cibuľku opražíme na oleji, ja som pridal aj slaninku. Roztopíme špenát, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, privedieme do varu a na záver pridáme pretlačený cesnak.
3.
Nakrájame šampiňóny, cibuľku a opražíme na oleji. Pridáme kyslú smotanu, rozdriedime mliekom, pridáme čierne korenie, dosolíme podľa chuti, odstavíme.
4.
Pekáč vytrieme olejom, dáme 1/3 uvarených cestovín, 1/2 špenátu, 1/3 cestovín, šampiňónovú omáčku, 1/3 cestovín, 1/2 špenát a navrch nastrúhame syr.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
masla
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.