Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Syrová roláda

ingrediencie

250 g
syr Eidam
300 g
dusená šunka
3 ks
vajce
4 ks
syrokrém Apetito smotanový
trochu
petržlenová vňať

postup

2.
Medzitým si pripravíme plnku : Na tvrdo uvarené vajíčka ošúpeme a pretlačime vidličkou, pridáme syrokrém, na kocky nakrájanú šunku ( odložíme si trocha šunky na vystlanie rolády ) a petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame.
3.
Zmäknutý Eidam rozvaľkáme ho na mokrej doske s mokrým valčekom.
7.
Dobrúúú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
esarovnaemcenadruhu
30.12.2014 11:17 | |
+18 -7
tuto už prekoná iba syrová roláda z plátkov syra uložených na plech na papier na pečenie mierne nahriatych v rúre kým sa spoja, nič netreba variť, nič vaľkať, je to dokonalé ako do mojej manželky, plnka detto :-) :3
Silvia.Karolova
31.12.2016 10:22 | |
+6 -10
výborný recept, ďakujem, urobené k silvestrovskej oslave. Prosím Vás, už stačilo tých rád pre diabambulku, ako si uľahči prácu, myslím, že raz to stačí napísať. PEACE
drahomira0608
16.5.2014 20:15 | |
+16 -12
skús to menej pracne - kúp si krájaný syr, musí mať aspoň 45% tuku a rozlož ho na silikónovú podložku na pečenie na plech tak aby sa trochu na hranách prekrýval. Rúru rozohrej na 100 st. C a vypni. Strč tam plech so syrom a počkaj kým sa začne spájať a ďalej pokračuj podľa návodu. Výborná je aj nátierky z Nivy a nič nepokazíš nakrájanou červenou paprikou. stočíš pomocou podložky. (y) 8:|
diabambulka
18.5.2014 21:22 | |
+15 -11
To je super tip, vyskúšam:-) Ďakujem :)
amanitka
23.4.2014 15:21 | |
+26 -11
Dobrý recept, miliónkrát robený ale! Nebabrite sa s varením Eidamu! Kúpte si plátkový, alebo si ho nechajte nakrájať v obchode na plátky (množstvo 400 gramov postačuje) a pekne si ho poukladajte na plech, na ktorý dáte papier na pečenie. Plátky ukladajte tak, aby sa vždy okrajmi cca 5 mm prekrývali. Na jeden plech vyjde asi 20 plátkov syra. Dajte ho na chvíľu 3-5 minút do vyhriatej rúry upiecť len kým sa tie okraje syra zlepia, potom ho vyberte, nechajte chvíľočku vychladnúť a šupnite na to tú plnku a zatočte ho do rolády. Je to rýchlejšie, nemusíte sa kašlať s varením Eidamu, ani sa vám nezgrcne keď je starší a ani nepotrhá pri vaľkaní a máte pokoj. Ušetríte si čas aj nervy. Vyskúšajte a budete nadšení. Tento zlepšovák nemám z vlastnej hlavy, ale počula som ho v akomsi českom rádiu. :3 :3
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.