Pridať recept

Plnené kapustné listy - Holúbky

Plnené kapustné listy - Holúbky
Zdroj: iskricka.iskricka
5
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mleté bravčové mäso
1 hrnček
ryža
2 ks
cibuľa
trochu
olej
1 ks
hlávková kapusta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 ks
malý paradajkový pretlak

postup

1.
Mäso, a predvarenú ryžu premiešame, posolíme, okoreníme. Cibuľu podusíme na malom množstve oleja a vylejeme do tej zmesi. Do zmesi dáme troškuj vývaru-vody v ktorej sa varila kapusta.(iba trošku)
 
2.
Zoberieme hlávku kapusty a ešte pred varením odstránime v strede celý hlúbik. Potom kapustu ponoríme do vriacej vody a tak po desiatich minútach pomaly odlupujeme od hlávky po jednom kapustnom liste. Ten čo už máme samostatný, dáme na tanier a postup opakujeme až nám vode ostane iba taká maličká hlávka kapusty, z ktorej sa už nedajú odobrať listy tak ju vyberieme a porežeme na rezance.
3.
Tú pokrájanú kapustu dáme na spodok veľkého hrnca. A teraz ideme robiť holúbky. Zoberieme 1 list, dávame na to plnku a pekne zavinieme, konce postláčame do vnútra a ukladáme do hrnca. Keď máme všetko hotové zalejeme vodou alebo vývarom a dáme variť. Trošku posolíme.
4.
Keď už to vrie dáme tám papradajkový pretlak. Varia sa na ohni tak približne asi 1 hod. Potom spravíme zvlášť zápražku. Na oleji speníme cibuľku - malú, dáme tam 2-3 pol. lyžice hl. múky trošku popražíme a vylejeme to do holúbkov. Ešte sa varia tak 15-20 min. a potom ich odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...