Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jednoduché špaldové celozrnné bagety

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
celozrnná špaldová múka
1,5 ČL
soľ
300 ml
vlažná voda
1,5 kocky
droždie
trochu
cukor
100 g
slnečnicové semienko
trochu
mlieko

postup

1.
Do misy preosejeme múky, pridáme soľ a semiačka. Ja som použil hladkú a prvý krát som skúšal celozrnnú špaldovú múku. Bagety je možné pripraviť, ale aj čisto z hladkej múky, alebo kombináciou hladkej a ražnej a podobne.
2.
Rozdrobíme kvasnice, pridáme trošku cukru a vodu, cca 300ml. Vodu pridávame postupne podľa potreby.
3.
Nečakáme kým vykysne kvások, ale hneď vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
4.
Rozdelíme na 6 častí. A vytvarujeme bagety. Dosku netreba posypávať múkou, cesto sa nelepí. Posypeme semiačkami.
5.
Teraz necháme cesto vykysnúť cca hodinu. Potrieme mliekom a dáme piecť na cca 20 minút na 180 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?