Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jednoduché špaldové celozrnné bagety

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
celozrnná špaldová múka
1,5 ČL
soľ
300 ml
vlažná voda
1,5 kocky
droždie
trochu
cukor
100 g
slnečnicové semienko
trochu
mlieko

postup

1.
Do misy preosejeme múky, pridáme soľ a semiačka. Ja som použil hladkú a prvý krát som skúšal celozrnnú špaldovú múku. Bagety je možné pripraviť, ale aj čisto z hladkej múky, alebo kombináciou hladkej a ražnej a podobne.
2.
Rozdrobíme kvasnice, pridáme trošku cukru a vodu, cca 300ml. Vodu pridávame postupne podľa potreby.
3.
Nečakáme kým vykysne kvások, ale hneď vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
4.
Rozdelíme na 6 častí. A vytvarujeme bagety. Dosku netreba posypávať múkou, cesto sa nelepí. Posypeme semiačkami.
5.
Teraz necháme cesto vykysnúť cca hodinu. Potrieme mliekom a dáme piecť na cca 20 minút na 180 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...