Korenistá krupicová polievka
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
zeleninový vývar
1
PL
maslo
60
g
celozrnná krupica
muškátový orech
soľ
2
ks
vajce
1
PL
pažitka
postup
1.
Vývar zohrejeme. V hrnčeku rozpustíme maslo, pomaly doň sypeme krupicu a metličkou na sneh dobre rozmiešame . Po 5 minútach pridáme horúci vývar a za stáleho miešania necháme 5 minút vrieť.
2.
Plyn alebo elektrinu vypneme, hrniec prikryjeme a krupicu necháme napučať, pričom ju niekoľkokrát premiešame. Osolíme a ochutíme muškatovým orieškom. Vajcia rozklepeme do šálky, dobre rozhabarkujeme a za stále šľahania metličkou na sneh pomaly vlievame do horúcej polievky tak, aby sa z nich vytvorili chutné vločky. Nakoniec pridáme posekanú pažítku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.