Pridať recept

Korenistá krupicová polievka

ingrediencie

1 liter
zeleninový vývar
1 PL
maslo
60 g
celozrnná krupica
muškátový orech
soľ
2 ks
vajce
1 PL
pažitka

postup

1.
Vývar zohrejeme. V hrnčeku rozpustíme maslo, pomaly doň sypeme krupicu a metličkou na sneh dobre rozmiešame . Po 5 minútach pridáme horúci vývar a za stáleho miešania necháme 5 minút vrieť.
 
2.
Plyn alebo elektrinu vypneme, hrniec prikryjeme a krupicu necháme napučať, pričom ju niekoľkokrát premiešame. Osolíme a ochutíme muškatovým orieškom. Vajcia rozklepeme do šálky, dobre rozhabarkujeme a za stále šľahania metličkou na sneh pomaly vlievame do horúcej polievky tak, aby sa z nich vytvorili chutné vločky. Nakoniec pridáme posekanú pažítku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou...
Domáce korenie Garam masala
Garam masala
Garam masala je aromatická zmes korenia z Indie. Táto zmes tvorí základ mnohých indických karí. Keďže je...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Coriander, Coriandrum sativum
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť...
Seasoning spices condiment with dehydrated carrot parsley celery parsnips and salt with or without glutamate
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých...
Čierne korenie
Čierne korenie: Ako prispieva k nižšej spotrebe soli a prečo do polievok pridávať celé guličky?
Čierne korenie je zdravé, pomáha k lepšiemu tráveniu a pridaním do jedál znižujete spotrebu soli. Čo ešte?