Pridať recept

Žemľovka

5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

60 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 ks
vajce
10 ks
rožok
50 g
maslo
štipiek
soľ
1 pohár
zavárané marhule

postup

1.
Cukor spolu so surovými vajciami a vanil. cukrom premiešame, pridáme roztopené maslo a štipku soli. Premiešame.
 
2.
Do hrnca si dáme zohriať mlieko, do ktorého potom namáčame na polovicu prekrojené rožky. Do rožkov pridáme zmes z cukru a vajec a dobre premiešame. Vyklopíme na plech, na papier na pečenie. Jednu polovicu na dno, na to poukladáme marhule (bez nálevu, ten si necháme na poliatie na hotovú žemľovku), na vrch druhú polovicu zmesi. Na vrch dáme zopár plátkov masla.
3.
Dáme piecť do rúry, na cca 170° asi 40 minút. Na záver poprášime práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!