Žemľovka
5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
2
ks
vajce
10
ks
rožok
50
g
maslo
štipiek
soľ
1
pohár
zavárané marhule
postup
1.
Cukor spolu so surovými vajciami a vanil. cukrom premiešame, pridáme roztopené maslo a štipku soli. Premiešame.
2.
Do hrnca si dáme zohriať mlieko, do ktorého potom namáčame na polovicu prekrojené rožky. Do rožkov pridáme zmes z cukru a vajec a dobre premiešame. Vyklopíme na plech, na papier na pečenie. Jednu polovicu na dno, na to poukladáme marhule (bez nálevu, ten si necháme na poliatie na hotovú žemľovku), na vrch druhú polovicu zmesi. Na vrch dáme zopár plátkov masla.
3.
Dáme piecť do rúry, na cca 170° asi 40 minút. Na záver poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.