Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky bez mlieka a vajíčka

10
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
špaldová múka
2 šálky
perlivá voda
2 PL
mleté ľanové semienko

Náplň

5 PL
tatárska omáčka
2 KL
sterilizovaný chren
2 KL
sušený cesnak
500 g
mrazený špenát
1 KL
soľ
200 g
šunka

postup

1.
Najskôr spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, pridáme ľanové semienka, premiešame a necháme v chladničke odležať 30 min.
2.
Cesto vyberieme z chladničky a podľa potreby pridáme vodu. Na panvici opekáme palacinky z oboch strán dohneda.
3.
Medzitým špenát rozmrazíme v hrnci na troche vody, pridáme 1 KL soli a 1 KL sušeného cesnaku. Keď je špenát mäkký, odstavíme z ohňa a necháme vychladiť.
4.
Tatarskú omáčku zmiešame s chrenom a sušeným cesnakom.
5.
Uvarený špenát preložíme do misky a prebytočnú vodu z neho vytlačíme.
6.
Na palacinky natrieme 1/2 tatárskej omáčky, položíme šunku a špenát a všetko pekne zavinieme.
7.
Podávame s opečenou cibuľkou alebo inou omáčkou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...