Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky bez mlieka a vajíčka

10
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
špaldová múka
2 šálky
perlivá voda
2 PL
mleté ľanové semienko

Náplň

5 PL
tatárska omáčka
2 KL
sterilizovaný chren
2 KL
sušený cesnak
500 g
mrazený špenát
1 KL
soľ
200 g
šunka

postup

1.
Najskôr spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, pridáme ľanové semienka, premiešame a necháme v chladničke odležať 30 min.
2.
Cesto vyberieme z chladničky a podľa potreby pridáme vodu. Na panvici opekáme palacinky z oboch strán dohneda.
3.
Medzitým špenát rozmrazíme v hrnci na troche vody, pridáme 1 KL soli a 1 KL sušeného cesnaku. Keď je špenát mäkký, odstavíme z ohňa a necháme vychladiť.
4.
Tatarskú omáčku zmiešame s chrenom a sušeným cesnakom.
5.
Uvarený špenát preložíme do misky a prebytočnú vodu z neho vytlačíme.
6.
Na palacinky natrieme 1/2 tatárskej omáčky, položíme šunku a špenát a všetko pekne zavinieme.
7.
Podávame s opečenou cibuľkou alebo inou omáčkou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...