Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocie v župane

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

150 g
múka celozrnná
1/8 liter
mlieko
2 ks
žĺtok
mletá škorica
2 ks
vaječný bielok
soľ

Na vyprážanie

bravčová masť, rastlinný tuk alebo olej
1 ks
jablko
2 plátky ananás
banán
hladká múka

Príloha

1/4 liter
malinová alebo ríbezľová omáčka
sladká smotana
práškový cukor

postup

1.
Múku s mliekom nahladko rozhabarkujeme a primiešame žĺtky, vanilkový cukor a mletú škoricu. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. V rajnici rozpálime tuk na teplotu 160 C.
2.
Jablká čistíme, odstránime jadrovník a pokrájame na 5 plátkov, ananásové plátky rozkrojíme na polovicu. Všetko ovocie najprv namočíme do múky, potom do cestíčka a v rozpálenom tuku do zlatista vypražíme.
3.
Vypražené ovocie vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri alebo papierových servítkach. Ovocnú omáčku rozdelíme na 4 taniere, pokvapkáme sladkou smotanou, z ktorej drevenou špajdľou kreslíme na omáčku ozdoby. Vypražené ovocie poukladáme na tanier a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...