Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládové fondue

ingrediencie

2 tabuľky čokoláda
4 PL
mlieko
2 ks
jablko
2 ks
hrušky
2 ks
banán
2 kolieska ananás
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Čokoládu polámeme do sklenej misky a zalejeme mliekom. Misku položíme do hrnca s vodou a opatrne necháme na sporáku zohriať. Teplota vody nesmie byť vyššia ako 40 C. Čokoládu necháme celkom rozpustiť a podchvíľou premiešame vareškou, aby vznikla homogénna hmota.
2.
Jabĺčka a hrušky očistíme, banány olúpeme a spolu s ananásovými kolieskami pokrájame na kocky. Pokvápkame citrónovou šťavou, pokladieme na tácňu a na 15 minút položíme do mrazničky.
3.
Sklenú misku s tekutou čokoládou vyberieme z vodného kúpeľa a postavíme do stredu stola. Vedľa misky položíme aj s tácňou s ovocím.
4.
Hra na fondue sa môže začať. Ak by čokoláda medzitým vychladla a stuhla, položíme ju opäť do vodného kúpeľa a roztopíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...