Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládové fondue

ingrediencie

2 tabuľky čokoláda
4 PL
mlieko
2 ks
jablko
2 ks
hrušky
2 ks
banán
2 kolieska ananás
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Čokoládu polámeme do sklenej misky a zalejeme mliekom. Misku položíme do hrnca s vodou a opatrne necháme na sporáku zohriať. Teplota vody nesmie byť vyššia ako 40 C. Čokoládu necháme celkom rozpustiť a podchvíľou premiešame vareškou, aby vznikla homogénna hmota.
2.
Jabĺčka a hrušky očistíme, banány olúpeme a spolu s ananásovými kolieskami pokrájame na kocky. Pokvápkame citrónovou šťavou, pokladieme na tácňu a na 15 minút položíme do mrazničky.
3.
Sklenú misku s tekutou čokoládou vyberieme z vodného kúpeľa a postavíme do stredu stola. Vedľa misky položíme aj s tácňou s ovocím.
4.
Hra na fondue sa môže začať. Ak by čokoláda medzitým vychladla a stuhla, položíme ju opäť do vodného kúpeľa a roztopíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...