Pridať recept

FOTORECEPT: Kváskový chlieb zo špaldovej múky

Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica

ingrediencie

Základ

70 g
domáci ražný kvások
250 g
špaldová múka
500 ml
voda

Cesto

600 g
špaldová múka
2 KL
soľ
1 KL
kmín

postup

1.
Zmiešame múku s kváskom a vodou. Vznikne nám riedšie cesto. Najlepšie je to urobiť večer a nechať kvások kysnúť do rána.
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
 
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
2.
Ráno naberie kvások pekný objem a je vidno bublinky :) Všetko je tak, ako má byť :)
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
3.
Ku kvásku potom pridáme múku, soľ a kmín. Spracujeme tuhšie cesto a necháme nakysnúť na teplom mieste 3 hodiny.
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Fotorecept: Kváskový chlieb zo špaldovej múky
Zdroj: vacica
4.
Potom z cesta vyformujeme bochník, vložíme ho do ošatky vysypanej múky a necháme ešte 1 hodinku nakysnúť.
5.
Chlebík z ošatky vyberieme, preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 50-60minút. Po upečení nezabudnite chlebík nechať "dôjsť" približne 3-5 hodín. Najprv bude kôrka poriadne tvrdá, ale potom zmäkne :)
6.
Prajem dobrú chuť :) A nezabudnite sa podeliť o skúsenosti v diskusii :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
00paces
12.11.2019 10:23 | |
+0 -0
Na rozkvas ma byt spaldova, alebo zitna muka?
dobruchut.sk
13.11.2019 09:18 | |
+0 -1
do rozkvasu ide razna muka. Nech sa vydarí.
Anonymný nick
1.1.2019 00:47 | |
+2 -2
Dnes odskusany. Cez noc sa robil rozkvas, rano som zamiesila a nechala kysnut cca 5-6 hodin zabaleny v igelite pri izbovej teplote, piekla som 40min a je brutal dobry!!!!
abcraft
23.9.2016 07:18 | |
+11 -4
Nie je tam chyba? Najskôr sa dáva žitná múka,tá čo je na foto,či??
Podobné články
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý, na toto si však dávajte pozor!
Tvrdý zmrazený chlieb, keď ráno potrebujeme rýchlo niečo zjesť, je jednou z typických ranných ťažkostí...
Ako založiť vlastný ražný kvások na pečenie chleba
Proces pestovania vlastného kvásku nie je zložitý, stačí vám múka, voda, zavárací pohár a trochu trpezlivosti.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...