Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou

Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
špaldová múka polohrubá
70 ml
vlažná voda
30 ml
olivový olej
1/2 KL
soľ
1/2 KL
rozmarín

Náplň

2 PL
plnotučná horčica
1/2 ks
cibuľa
1/2 šálka
kyslá kapusta
1 KL
čerstvý kôpor
1/2 KL
soľ
1 KL
pesto paradajkové
1/2 ks
vajce na potretie

postup

Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
 
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, vodu, olej, soľ a rozmarín a rukami vypracujeme tuhé cesto.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
 
2.
Cesto necháme 15 min. v chladničke.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
3.
Po 15-tich minútach cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho 2 kruhy s priemerom 7 cm (použijeme na vykrojenie misku).
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
4.
Na plnku si nakrájame nadrobno cibuľu a kapustu.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
5.
V miske zmiešame nakrájanú cibuľu, kapustu, horčicu, kôpor, soľ a všetko spolu premiešame.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
6.
Vykrojené cestá na 2 kapsy dáme na tanier a obe potrieme trochou pesta.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
7.
Do polovice každého cesta dáme plnku, prikryjeme druhou polovicou a okraje pritlačíme prstami, potom i vidličkou.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
8.
Plech potrieme olejom alebo vystelieme pečiacim papierom a uložíme na neho kapsy. Potrieme ich vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
9.
Necháme vychladiť a podávame.
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Fotorecept: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
Prehľad múk
Už žiadne drobivé, ťažké ani ubité cesto! Akú múku zvoliť do koláčov a akú do pečiva? Tieto rady si uložte
Pri pečení koláčov je veľmi dôležité vybrať si správny druh múky. Keď použijete nejaký nevhodný, tak...
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...