Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nedeľná nepečená tortička s čerešňami

12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 ml
zavárané čerešne
1 ks
celá škorica
1 PL
citrónová šťava
2 ks
vanilkový cukor
1 ks
pudingový prášok malinový
2 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
želetína na plnku
300 ml
mlieko
1 PL
cukor
1 ks
pudingový prášok vanilkový
2 PL
tmavý rum
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky
240 g
okrúhle piškóty
trochu
džemu, alebo lekváru
trochu
kokosu na vysypanie formy

postup

1.
Tortovú formu pooblievame s vodou a vysypeme kokosom. Precedíme čerešňový kompót. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré namáčame v šťave z čerešňového kompótu. Čerešne zbavíme kôstok a poukladáme na piškóty. Natrieme čerešňovou plnkou. Do stredu torty pokladáme piškóty, ktoré si zlepíme džemom, alebo lekvárom. Pokvapkáme ich troškou čerešňovej šťavy a zalejeme vanilkovou plnkou. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Hotovú tortičku posypeme kakaom, alebo ju môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.
2.
Najskôr si pripravíme podľa návodu potravinársku želatínu, pretože musí cca 10 minút nabobnať, potom sa ešte zohrieva- aby sme ju mali hneď hotovú do vychladnutých plniek.
3.
Čerešňová plnka: 200 ml kompótovej šťavy zohrejeme spolu s 1 celou škoricou, 1 PL citrónovej šťavy, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnej kompótovej šťave ( 100 ml ) si rozmiešame malinový pudingový prášok a vmiešame do zohriatej kompótovej šťavy až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 2 pochúťkové smotany a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.
4.
Vanilková plnka: 200 ml mlieka zohrejeme spolu s 1 PL cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnom mlieku (100 ml) si rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vmiešame do zohriatého mlieka až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Opäť na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 1 vyšľahanú šľahačku do ktorej sme primiešali stužovač šľahačky a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať