Pridať recept

Krehké pečivo s čokoládou

ingrediencie

240 g
hladká múka
160 g
tuk
80 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
1/2 balíček
vanilkový cukor
trochu
hladká múka na posypanie dosky
trochu
tuk na vymastenie plechu

Čokoládová krém

100 g
maslo
50 g
práškový cukor
50 g
čokoláda na varenie
trochu
pomarančová kôra

Čokoládová poleva

150 g
čokoládana varenie
50 g
stužený tuk

postup

1.
Na kuchynskú dosku preosejeme múku, pridáme zmäknutý tuk, preosiaty cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky približne na hodinu odležať.
 
2.
Cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát a formičkami vykrajujeme rôzne tvary (z každého tvaru musíme mať dva rovnaké aby sa mohli potom spojiť krémom). Poukladáme ich na plech potretý tukom a upečieme v stredne vyhriatej rúre.
3.
Upečené koláčiky vyberieme z plechu a necháme vychladnúť. Najlepšie je ich plniť plnkou a ozdobovať až na druhý deň. Jednu stranu koláčika ozdobíme pripravenou plnkou a prikryjeme druhým koláčikom obaleným v čokoláde.
4.
Čokoládový krém si pripravíme z vyšľahaného masla s cukrom a vmiešame najemno nastrúhanú čokoládu. Nakoniec primiešame pomarančovú kôru, poriadne premiešame a môžeme plniť pripravené koláčiky.
5.
V malom kastróliku vo vodnom kúpeli roztopíme rozlámanú čokoládu a tuk. Polevu ihneď použijeme na obalenie vrchného koláčika.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať