Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáce kakaové cestoviny s orechami

2
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cestoviny

125 g
špaldová hladká múka
2 ks
vajce
25 g
kakao
1 KL
škorica
1/4 KL
kardamón
1 KL
tekutá stévia

Ovocná omáčka

2 PL
marmeláda
2 PL
vlašské orechy
100 ml
voda

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme preosiatu múku, kakao, stéviu škoricu, kardamon a vajcia. Rukami vypracujeme tuhé cesto. Podľa chuti môžeme použiť cukor, med alebo iný druh sladidla. V originálnom recepte bolo do cesta použité množstvo cukru 30 g.
2.
Cesto rozvaľkáme natenko. Je naozaj dôležité rozvaľkať tenký plát cesta, inak budú cestoviny po uvarení hrubé a nebudú chutné. Plát cesta rozrežeme na pásiky hrubé asi 1 cm.
4.
Na omáčku si na panvici zohrejeme marmeládu s vodou, do ktorej pridáme orechy. Necháme prevrieť 5 min. a odstavíme z ohňa.
5.
Uvarené cestoviny precedíme, polejeme ovocno-orechovou omáčkou a podávame ako sladký dezert alebo obed.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...