Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu buchtičky so sušeným ovocím

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka polohrubá
1 ks
vajce
60 g
maslo
1 PL
citrónová kôra
7 g
kypriaci prášok do pečiva
200 g
biele tofu
1 dl
voda
1 KL
tekutá stévia
1 hrsť
sušené ovocie
1 hrsť
slnečnicové semienko
30 ml
rum

postup

1.
Do misky dáme múku, maslo, vajce, citrónovú kôru, stéviu, tofu syr rozlámaný na kúsky a vodu. Doporučujem tofu syr osobitne popučiť a až potom ho pridať k ostatným surovinám do misy.
2.
Skôr ako začneme spracovávať cesto, namočíme si sušené ovocie a semienka do rumu.
3.
Cesto spracujeme buď pomocou robota alebo ručne. Ovocie a semienka pridáme až na konci, keď už je cesto pekné tuhé.
4.
Z cesta tvarujeme malé buchtičky, uložíme ich na plech vystlaný papierom a prikryjeme alobalom.
5.
Takto prikryté ich pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min. Potom dáme alobal dole a dopečieme ešte 10-15 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...