Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Údené mäso v zemiakovo-kapustovej perine

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
3 PL
olej
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
300 g
kyslá kapusta
1 KL
kmín
1 KL
soľ
300 g
údené mäso
korenie na zemiaky
4 ks
vajce
1 KL
bazalka

postup

1.
Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu na rezance a cesnak na plátky a necháme smažiť. Po cca 10-tich minútach pridáme k cibuli kyslú kapustu. Okoreníme 1 KL kmínom a 1 KL soľou.
2.
Údené mäso nakrájame na tenké plátky a osmažíme na troche oleja dohneda.
6.
Na vymastený olej dáme 1. vrstvu zemiakov a jemne posypeme grilovacím korením alebo korením na zemiaky.
9.
Na 2. vrstvu zemiakov uložíme údené mäso a prikryjeme 3. vrstvou zemiakov.
11.
Na 3. vrstvu položíme zvyšok kapusty a prikryjeme poslednou vrstvou zemiakov.
13.
Zemiaky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 min. Potom zemiaky vyberieme z rúry, zalejeme rozšľahanými vajíčkami s bazalkou a dáme znovu zapiecť na 15 min., ale teplotu zvýšime na 210 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...