Pridať recept

Jemné pečivo s citrónovou polevou

ingrediencie

50 g
zemiaková múčka
75 g
hladká múka
100 g
maslo
3 ks
žĺtky uvarené natvrdo
35 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
35 g
mleté mandle
trochu
hladká múka na posypanie dosky
trochu
tuk na vymastenie plechu

Poleva

150 g
práškový cukor
1 ks
citrón

Na ozdobu

50 g
cukrové guličky

postup

1.
Na pracovnú dosku preosejeme múku a zemiakovú múčku, pridáme nadrobno nakrájané maslo, mandle, žĺtky prelisované cez sito, cukrom a vanilkovým cukrom. Vypracujeme krehké cesto.
 
2.
Pracovnú dosku poprášime múkou a rozvaľkáme pripravené cesto na tenká plát a povykrajujeme rôzne tvary. Prenesieme ich na vopred vymastený plech a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlatista.
3.
Upečené koláčiky vyberieme z plechu a necháme vychladnúť. Potrieme ich polevou a posypeme cukrovými guľôčkami. Necháme dobre zaschnúť.
4.
Poleva: Cukor preosejeme cez sito a dôkladne premiešame s citrónovou šťavou. Poleva bude schnúť rýchlejšie, ak ju urobíme z 200 g práškového cukru, 1 bielka a šťavy z 1/2 citróna ale musíme ju dobre vymiešať. Poleva je hotová, keď sa pri miešaní vytvárajú cestičky a nezlievajú sa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať