Jemné pečivo s citrónovou polevou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
zemiaková múčka
75
g
hladká múka
100
g
maslo
3
ks
žĺtky uvarené natvrdo
35
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
35
g
mleté mandle
trochu
hladká múka na posypanie dosky
trochu
tuk na vymastenie plechu
Poleva
150
g
práškový cukor
1
ks
citrón
Na ozdobu
50
g
cukrové guličky
postup
1.
Na pracovnú dosku preosejeme múku a zemiakovú múčku, pridáme nadrobno nakrájané maslo, mandle, žĺtky prelisované cez sito, cukrom a vanilkovým cukrom. Vypracujeme krehké cesto.
2.
Pracovnú dosku poprášime múkou a rozvaľkáme pripravené cesto na tenká plát a povykrajujeme rôzne tvary. Prenesieme ich na vopred vymastený plech a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlatista.
3.
Upečené koláčiky vyberieme z plechu a necháme vychladnúť. Potrieme ich polevou a posypeme cukrovými guľôčkami. Necháme dobre zaschnúť.
4.
Poleva: Cukor preosejeme cez sito a dôkladne premiešame s citrónovou šťavou. Poleva bude schnúť rýchlejšie, ak ju urobíme z 200 g práškového cukru, 1 bielka a šťavy z 1/2 citróna ale musíme ju dobre vymiešať. Poleva je hotová, keď sa pri miešaní vytvárajú cestičky a nezlievajú sa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.