Pridať recept

Jablková štrúdľa s vanilkovým krémom

Jablková štrúdľa s vanilkovým krémom
Zdroj: helkahelenka

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
3 ks
jablko
1 ks
škoricový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce
práškový cukor na posypanie
500 ml
mlieko
1 ks
Zlatý klas
2 PL
cukor
granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobenie

postup

Jablká si ošúpeme a nastrúhame. Spolu s vanilkovým a škoricovým cukrom dáme variť do hrnca a prilejeme aspoň deci vody. Lístkové cesto si rozprestrieme na plech. Do stredu pozdĺž celého cesta dáme vychladené jablká a zavinieme. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 20 minút na 180 stupňov. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding, ktorý pridávame k upečenej štrúdli. Môžme ozdobiť grankom alebo strúhanou čokoládou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať