Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčová krkovička na hubách

ingrediencie

50 g
sušené hríby
700 g
bravčová krkovička
4 ks
cibuľa
8 strúčikov
cesnak
olivový olej
soľ
2 KL
vegeta
1 KL
bazalka
1 KL
hríbové korenie
celé čierne korenie

postup

2.
Najprv si urobíme zmes na potretie krkovičky: Polovicu hríbov nasekáme na drobno a dáme do misy. Potom pridáme 4 strúčiky cesnaku, 1KL bazalky, 1KL hríbového korenia, 2KL vegety a 2PL olivového oleja.
3.
Poriadne premiešame a potrieme touto zmesou krkovičku, ktorú sme si poukladali do zapekacej misy (nezabudnime ju potrieť olivovým olejom).
4.
4 malé cibule a 3 cesnaky očistíme a rozkrojíme na štvrtinky.
5.
Vložíme ku krkovičke, podlejeme 200 ml vody a na záver pridáme 10 ks celého korenia. Zakryté pečieme pri 180-200 stupňoch 1,5 hodiny.
6.
Po hodine a pol mäsko vyberieme a výpek, ktorý nám zostal, prelejeme na panvicu.
7.
Pridáme zvyšné hríby, premiešame a necháme zovrieť. Na jemnom ohni podusíme cca 5 minút a podľa chuti dosolíme. Omáčka je hotová!
8.
Ako prílohu k tejto dobrôtke odporúčam ryžu alebo opekané zemiaky :)
9.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.