Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená krkovička s červenou kapustou

5
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
4 strúčiky
cesnak
korenie na krkovičku
1 ks
kapusta červená hlávková
1 ks
cibuľa
3 ks
klinčeky
soľ
mleté čierne korene
1 PL
cukor
2 ks
jablko
olej

postup

1.
Krkovičku si pripravíme niekoľko hodín dopredu - umyjeme ju a napicháme do nej nakrájané strúčiky cesnaku. V oleji si rozmiešame korenie na pečenú krkovičku a touto marinádou poriadne natrieme mäso a necháme niekoľko hodín marinovať. Potom ju rýchlo opražíme na rozpálenom oleji z každej strany a dáme do pekáča. Podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry minimálne na hodinu na 180 stupňov.
2.
Na oleji si opražíme cibuľu a pridáme k nej nakrájanú červenú kapustu. Pridáme soľ, klinčeky, bobkový list, cukor a čierne korenie. Keď už je kapusta takmer mäkká, pridáme nastrúhané jablko a ďalej dusíme. Hotové mäsko, a kapustu doplníme parenou knedľou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?