Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená krkovička s červenou kapustou

5
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
4 strúčiky
cesnak
korenie na krkovičku
1 ks
kapusta červená hlávková
1 ks
cibuľa
3 ks
klinčeky
soľ
mleté čierne korene
1 PL
cukor
2 ks
jablko
olej

postup

1.
Krkovičku si pripravíme niekoľko hodín dopredu - umyjeme ju a napicháme do nej nakrájané strúčiky cesnaku. V oleji si rozmiešame korenie na pečenú krkovičku a touto marinádou poriadne natrieme mäso a necháme niekoľko hodín marinovať. Potom ju rýchlo opražíme na rozpálenom oleji z každej strany a dáme do pekáča. Podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry minimálne na hodinu na 180 stupňov.
2.
Na oleji si opražíme cibuľu a pridáme k nej nakrájanú červenú kapustu. Pridáme soľ, klinčeky, bobkový list, cukor a čierne korenie. Keď už je kapusta takmer mäkká, pridáme nastrúhané jablko a ďalej dusíme. Hotové mäsko, a kapustu doplníme parenou knedľou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...